nieuws

Kooistra koopt topzaak Luxembourg

Café

Sjoerd Kooistra laat weer van zich horen. De horecatycoon heeft het bekende grand-café Luxembourg op het Spui in Amsterdam overgenomen. Met de gerenommeerde zaak heeft de Groninger grote plannen.

Kooistra koopt topzaak Luxembourg

Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant ligt de aankoopprijs van Luxembourg onder de vijf miljoen euro. Kooistra nam de zaak over van Jan Wieger van der Linden. De laatste jaren veel besmeurde Kooistra laat weten erg in zijn nopjes te zijn met de toevoeging van weer een zwaargewicht aan zijn toch al indrukwekkende imperium.

‘Ik heb nu het neusje van de zalm van de Amsterdamse horeca. Met de naam Luxembourg willen we veel meer gaan doen. Er zullen in Nederland verschillende zaken met die naam komen’, aldus Kooistra in De Telegraaf. Hij benadrukt alle dertig medewerkers over te nemen en niets te zullen veranderen aan de zaak. Kooistra wil op korte termijn het Amsterdamse café Ritz ombouwen in een tweede Luxembourg.

Het personeel van Luxembourg heeft overigens geprobeerd zelf de zaak over te nemen van Van der Linden. Omdat de eigenaar al een afspraak had met Kooistra, ging dat niet door. Het imperium van Kooistra bestaat met de aankoop van Luxembourg uit 84 zaken, waaronder de bekende horecabedrijven Hoppe en Dante.

Reageer op dit artikel