nieuws

Kooistra noemt invallen ‘schandalig

Café

Sjoerd Kooistra noemt de invallen van deurwaarders op verzoek van Heineken schandalig. Kooistra heeft vanuit Spanje direct een kort geding aangekondigd. Dat moet volgende week dienen.

Kooistra noemt invallen ‘schandalig

Volgens Kooistra zijn de deurwaarders op totaal verkeerde gronden binnengekomen. De horecatycoon zegt dat hij het geld, waar Heineken recht op zegt te hebben, verrekend heeft met geld dat Kooistra nog tegoed zou hebben van de bierbrouwer.

Heineken heeft laten weten dat bij invallen in Kooistra’s woningen in Ubbergen, Groningen en Amsterdam niets is weggehaald. Er zijn volgens een woordvoerder van Heineken alleen bezittingen van Kooistra vastgelegd om beslag te kunnen leggen wanneer betalingen uitblijven.

Kooistra zelf laat in De Financiële Telegraaf weten dat er nog een partij is die beslag heeft laten leggen op spullen van hem. Wie dat is, wil Kooistra niet zeggen.

De horecatycoon hierover: ‘Daarnaast heeft een derde partij, die nog geld van Heineken wil hebben voor 2,5 miljoen euro bij mij beslag gelegd. Ik mag dus helemaal geen geld aan Heineken betalen. Dat weten ze al een maand’, aldus Kooistra.

Reageer op dit artikel