nieuws

Kooistra praat over spookpanden

Café

Sjoerd Kooistra voert koortsachtig overleg met InBev over de toekomst van langdurig leegstaande horecabedrijven in het centrum van Groningen. Kooistra vindt dat er zo snel mogelijk een oplossing moet komen voor de spookpanden, omdat de leegstand slecht is voor de horeca.

Kooistra praat over spookpanden

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het gaat om vijf panden waar de bierbrouwer huur voor betaald aan eigenaar Sjoerd Kooistra. De spookpanden heeft InBev inmiddels een grote bak met geld gekost aan huurbetalingen.

Krakers

Ondanks de huur die Kooistra netjes krijgt overgemaakt, vindt de horecatycoon dat er snel iets moet gebeuren met de panden. De leegstand is niet goed omdat het slecht is voor de Groningse horeca, zo meldt Kooistra. Onlangs namen krakers bezit van de panden Pakhuis en Hawana. Deze panden horen bij de vijf panden waar Kooistra overleg over heeft met InBev.

Zie ook:

Panden Sjoerd Kooistra gekraakt

Reageer op dit artikel