nieuws

Kooistra wil homo’s beveiligen

Café

Horecatycoon Sjoerd Kooistra wil de veiligheid van stappende homo’s in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat vergroten. Hij is in gesprek met de gemeente Amsterdam om camera’s op te hangen in de bekende ‘homostraat’.

Kooistra wil homo’s beveiligen

Volgens de website Gay.nl reageert Kooistra daarmee op recente commotie over incidenten in de Reguliersdwarsstraat. De afgelopen tijd zijn regelmatig stappers op straat het slachtoffer geworden van gewelddadige aanvallers.

Kooistra is met Amsterdam in gesprek om de veiligheid in de straat, waar veel horeca is gevestigd, te verbeteren. Hij denkt aan het ophangen van camera’s om zo daders te kunnen identificeren of mogelijke daders af te schrikken.

De bekendste horecatycoon van Nederland kwam afgelopen tijd in het nieuws door een overname in de Reguliersdwarsstraat. Café Arc komt per 1 december in zijn handen.

Naast Arc heeft Kooistra ook plannen met café April. Vanaf 1 januari is het bedrijf zeven tot acht maanden dicht. Daarna gaat Kooistra de Reguliersdwarsstraat weer promoten als homostraat.

Zie ook

Reageer op dit artikel