nieuws

Kooistra’s Soho weer open

Café

Het bekende homocafé Soho in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam van wijlen Sjoerd Kooistra opent begin maart weer zijn deuren. Bierbrouwer Heineken gaat de exploitatie van het pand verhuren aan een BV op naam van de vrouw van Martin Nijdam, de voormalige rechterhand van Kooistra.

Kooistra’s Soho weer open

Dat heeft een woordvoerder van Heineken zondag laten weten. Het is niet de eerste kroeg van Kooistra die nu weer heropent. Three Sisters New York Steakhouse aan het Rembrandtplein opende in augustus 2010 alweer zijn deuren. Onlangs volgde café Dante aan de Spuistraat, ook in Amsterdam.

Brouwer Heineken liet zondag ook weten nog in onderhandeling te zijn over de heropening van de Club Exit, een bekende homodiscotheek in de Reguliersdwarsstraat.

Kooistra had voor zijn dood eind juni 2010 tientallen miljoenen euro’s schuld bij Heineken.

Homobar De Arc

De nieuwe eigenaar van homobar De Arc, Hugo Braakhuis, die ook in de Regulierdwarsstraat zit, maakte deze week ook bekend dat zijn etablissement binnenkort weer open gaat.

De straat tussen het Koningsplein en het Rembrandtplein is sinds de jaren tachtig het centrum van de Amsterdamse homoscene. De afgelopen tijd sloten daar echter veel bekende bars en clubs de deuren. Een van de belangrijkste oorzaken daarvan was het overlijden van Kooistra en de ineenstorting van zijn horeca-imperium. Hij bezat veel zaken in de ‘Reguliersdwars’.

Reageer op dit artikel