nieuws

Krijgt oranjevereniging geld, dan wij ook

Café

Als de oranjevereniging voor het Koninginnedag-drama wordt gecompenseerd, dan wij ook. Dat zeggen enkele horecaondernemers in Putten, die het vreemd vinden dat alleen de Oranjevereniging Putten gecompenseerd wordt voor omzetderving als gevolg van het stilleggen van de feesten.

Krijgt oranjevereniging geld, dan wij ook

‘Gelijke monniken, gelijke kappen’, zegt Wouter van Ruitenbeek van café de Heerdt in De Stentor. Het college van B en W heeft voorgesteld om 14.000 euro te schenken aan Oranjevereniging Putten. De gemeenteraad moet zich nog buigen over het voorstel.

Van Ruitenbeek: ‘Wij werden,m net als de Oranjevereniging Putten, verplicht de boel op slot te gooien. Een keus hadden we niet. Natuurlijk valt er veel te zeggen voor dat besluit, maar feit blijft dat wij financiële schade hebben geleden door de beslissing van de burgemeester’.

Dollemansrit

Burgemeester Jan van Putten van de gemeente Putten besloot kort na de dollemansrit van Karst T. in Apeldoorn om de boel in Putten op slot te gooien. Vanaf 18.00 uur moesten alle horecazaken hun deuren sluiten.

Ook Henk van de Broek van restaurant De Waag in Putten streeft naar een gelijkwaardige behandeling. ‘Aangezien de Oranjevereniging Putten een vergoeding krijgt, is het niet meer dan logisch dat de horeca ook een bedrag ontvangt’.

Reageer op dit artikel