nieuws

Kroegbaas Beense zingt voor Ajax

Café

Cafébaas Peter Beense zingt maandagavond op het Amsterdamse Leidseplein bij de huldiging van de voetballers van Ajax voor het winnen van de Nederlandse bekerfinale. Beense (42) hoort zo’n beetje bij Ajax, al gaat het met zijn eigen carrière als zanger van het levenslied steeds beter, stelt hij maandag vast.

Kroegbaas Beense zingt voor Ajax

‘Wat heb ik met Ajax? Tja, wat heb ik met Amsterdam? Het is mijn cluppie, mijn stad, aldus de imposante volkszanger. ‘Ik ben er de laatste jaren steeds bij geweest. Ik zing natuurlijk de clubliederen, maar ook het gezellige werk. We maken een feestje.’ Toen Ajax in 1995 de wereldbeker won in Japan, trad Beense al op tijdens het huldigingsfeest en bracht er zijn eerste hit Ay Ay Ay Ajax.

Beense heeft in Amsterdam een eigen café, genaamd Café Peter Beense. Al staat hij daar steeds minder. Vooral na zijn optreden op de herdenking van André Hazes is het snel bergopwaarts gegaan.

Hij geeft optredens door het hele land, in buurthuizen, cafés en bij sportclubs, maar schuwt ook een winkelopening niet. Hij stond al een paar keer met een eigen show in het Holland Heineken House. Dit jaar hoopt hij weer een album te maken. ‘Eigenlijk wil ik kijken of ik op het niveau komen van de A-sterren. Dat wil ik graag realiseren.’

Reageer op dit artikel