nieuws

Kroegbaas in hongerstaking om rookverbod

Café

Een cafébaas uit het Belgische Luik gaat zaterdag 26 maart in hongerstaking om te protesteren tegen het algemene rookverbod in de horeca. Volgens de man zal het rookverbod dat voor zijn zaak deze zomer ingaat het doodvonnis betekenen voor veel kleine Belgische horecabedrijven.

Kroegbaas in hongerstaking om rookverbod

Dit schrijft de Belgische krant De Standaard. ‘De laatste keer dat ik wat zal eten is vrijdag 25 maart. Daarna begin ik een hongerstaking, waarmee ik zal doorgaan tot het einde’, aldus horecaondernemer Pascal Piette.

‘De wetgeving wordt jaar na jaar strenger voor caféhouders. De situatie wordt onhoudbaar voor de sector.’ Op dit moment mag in Belgische cafés nog worden gerookt als er alleen voorverpakt voedsel zoals chips en nootjes wordt verkocht.

Caféhouders

De man wil dat caféhouders vrij zijn in hun keuze om gasten te laten roken of niet. ‘Dat zou duidelijk moeten worden aangegeven aan de zaak, zodat een gast die binnenkomt goed weet hoe het zit.’

‘Verschillende van mijn collega’s hebben geïnvesteerd in afzuiginstallaties en andere verluchtingssystemen. Het is onaanvaardbaar dat hen dit werd opgelegd, om dan vervolgens de toegang voor rokers te verbieden.’

Reageer op dit artikel