nieuws

Kroegbaas Utrechtse Dikke Dries wint NK Kasteleins

Café

Café-eigenaar Jos de Winter van de Utrechtse zaak De Nieuwe Dikke Dries wint het Nederlands Kampioenschap gastvrijheid voor kasteleins. Met 70 jaar horeca-ervaring in de familie en met de echte ‘Dikke Dries-muziek’ zet De Winter een sfeer neer die volgens de jury zeer aangenaam voor zijn gasten is. Tel daarbij zijn ondernemersschap en personeelsbeleid, en je hebt een winnaar.

Kroegbaas Utrechtse Dikke Dries wint NK Kasteleins

Carel Oomes van De Vlaamsche Reus in Wageningen werd tweede, Erwin Storm van Koning van Denemarken in Rhenen derde.

Zijn presentatie trok de jury over de streep, denkt De Winter. ‘Ik had wat een andere presentatie dan de anderen. Net wat minder technisch, en iets meer menselijk, waar het toch om draait bij gastvrijheid.’

‘Gastvrijheid zit in me’, zei De Winter in zijn presentatie. ‘En ik ben dan ook trots dat ik hier nu mag staan op deze Horecava die als thema heeft: 125 jaar gastvrijheid.’

Trots was hij nog steeds na de finale. Niet alleen op zijn eigen prestatie, maar ook op die van zijn personeel. ‘Zoiets doe je nooit alleen.’

Hij heeft dan ook zijn zaak woensdag gesloten, zodat het voltallige team op de Horecava kon zijn voor de finale. ‘Vanavond gaan we feesten in Amsterdam, morgen doen we het nog eens dunnetjes over in Utrecht. Hoe ik mijn personeel ga bedanken weet ik nog niet, maar morgen is er in ieder geval taart.’

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel