nieuws

Kroegbaas wil met Klink op de vuist

Café

Maarten Krumpelman, eigenaar van café De Heul in Alphen aan den Rijn, wil met minister Klink letterlijk de discussie rond het rookverbod uitvechten. Hij daagt Klink daarom uit tot een bokswedstrijd.

Kroegbaas wil met Klink op de vuist

‘Als ik Klink moet geloven is mijn lichaam na 30 jaar in de rook staan op’, zegt Krumpelman in het Algemeen Dagblad. Of Klink de wedstrijd wint betwijfelt de cafébaas. ‘Ik ben vroeger amateurboxer geweest.’

Krumpelman is zo klaar met het rookverbod, dat hij uit pure pest zijn zaak te koop heeft gezet. ‘Minister Klink is onderdeel van de grootste maffia van Nederland’, zegt hij verbolgen.

Hij denkt dat na dertig jaar nu het doek voor zijn kroeg toch wel gaat vallen. ‘Normaal zitten hier op zaterdagavond veertig man, nu zijn het er maar tien.’

Overigens laat hij hen gewoon binnen roken, ook al heeft hij een speciale rooktent naast zijn café neergezet. ‘Het is nu hartstikke koud. Ik heb ze van narigheid maar binnengehaald. Ik ga door de boetes naar de klote, of doordat ik geen klanten krijg.’

Krumpelman heeft al een waarschuwing te pakken van de Voedsel en Waren Autoriteit, meldt het AD. ‘We zijn verraden, door een Judas. Ik ben het zo verschrikkelijk zat.’ Hij kijkt dan ook niet uit naar zijn 30-jarig jubileum als eigenaar van De Heul, in augustus. ‘Van narigheid vier ik het niet.’

Kijk voor meer nieuws en achtergronden omtrent het rookverbod op onze speciale rookpagina

Reageer op dit artikel