nieuws

Kurk houdt stand bij Rosé

Café

Als het gaat om rosé moet de schroefdop het nog steeds afleggen tegen de kurk. Dit ‘saillante detail’ kwam naar voren tijdens het 7e Nederland Wine & Food Festival dat afgelopen weekend plaats vond in Amsterdam. Tijdens dit festival werden de beste in Nederland verkrijgbare roséwijnen bekendgemaakt.

Kurk houdt stand bij Rosé

Screwcaps

De organisatie stelde verbaasd vast dat kurk nog steeds de boventoon voert. ,,Vrijwel alle flessen waren voorzien van een kurk, terwijl je juist bij een snel te consumeren wijn als rosé eerder een groot percentage screwcaps (schroefdoppen) zou verwachten.’’

Winnaar

De rosé van Domaine de Gournier is tijdens de verkiezing van de Roséwijnen van het Jaar uitgeroepen tot winnaar. Deze wijn kost nog geen € 5,- per fles. Importeur is Goessens Wijnen in Maastricht.

In totaal werden 500 wijnen, in prijs uiteenlopend van € 1,99 tot € 36,-, ingezonden. De meeste finalewijnen waren afkomstig uit Frankrijk. De winnende wijnen werden zondag 3 juni in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel