nieuws

Kwartaalwinst Carlsberg omhoog

Café

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft in het afgelopen kwartaal meer winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst voor belastingen steeg met 15 procent tot 1,8 miljard Zweedse kroon (242 miljoen euro).

Kwartaalwinst Carlsberg omhoog

Het bedrijf boekte vooruitgang in al zijn activiteiten en verhoogde daarom de vooruitzichten voor het hele jaar. Dat werd woensdag bekendgemaakt door Carlsberg. De omzet steeg met 8 procent tot 11,5 miljard kroon (1,26 miljard euro). Dat cijfer werd vooral gestuwd door positieve ontwikkelingen op de West-Europese markt en in Oost-Europa.

De cijfers van Carlsberg waren boven de verwachting van analisten. Wel menen analisten dat de jaarresultaten minder goed te vergelijken zijn met andere periodes. De cijfers van Carlsberg zijn dit jaar gekleurd vanwege het wereldkampioenschap voetbal afgelopen zomer in Duitsland.

Reageer op dit artikel