nieuws

Kwartaalwinst Starbucks omhoog na reorganisatie

Café

Starbucks heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere winst gehaald dan verwacht. Dankzij een uitgebreide reorganisatie hield ’s werelds grootste keten van koffiezaken een nettowinst over van 151,5 miljoen dollar.

Kwartaalwinst Starbucks omhoog na reorganisatie

Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdag bekend.

Een jaar eerder moest in de periode van april tot en met juni nog een verlies van 6,7 miljoen dollar worden geïncasseerd. Dat was het eerste verlies sinds het bedrijf een beursnotering kreeg.

Afgelopen jaar snoeide Starbucks stevig in de kosten. Wereldwijd werden meer dan duizend vestigingen aangewezen voor sluiting. Daarnaast werden sommige prijzen verlaagd om meer klanten te trekken. De omzet van Starbucks daalde daardoor in het afgelopen kwartaal tot 2,4 miljard dollar. Een jaar eerder kwam de omzet nog op 2,6 miljard dollar uit.

Afgezien van de kosten van de reorganisatie bedroeg de winst in het afgelopen kwartaal 20 cent per aandeel, dat was één cent per aandeel hoger dan analisten hadden voorspeld.

Reageer op dit artikel