nieuws

Lagere straffen liquidatie kroegbaas Van der Bijl

Café

De schutters van de in 2006 vermoorde cafébaas Thomas van der Bijl van café De Hallen in Amsterdam hebben strafverlaging gekregen. De Hoge Raad heeft besloten tot de strafverlaging omdat de behandeling van de cassatieverzoeken van Dwight S. en Remy H. te lang op zich lieten wachten.

Lagere straffen liquidatie kroegbaas Van der Bijl

De cassatieverzoeken zijn verder verworpen, meldt persbureau Novum. De straffen zijn met een half jaar verlaagd. In november 2009 veroordeelde het gerechtshof van Amsterdam S. tot dertien jaar cel en H. tot veertien jaar cel.

Kroegbaas Thomas van der Bijl werd op 20 april 2006 in zijn café De Hallen in Amsterdam doodgeschoten. Hij was net een dag vrij na een arrestatie op verdenking van bestrokkenheid bij drugshandel. De kroegbaas was bovendien een van de kroongetuigen in de rechtszaak tegen Willem Holleeder.

Reageer op dit artikel