nieuws

Langenbach: ‘dancefeesten wassen wit

Café

Dancefeesten wassen geld wit. Dat zegt de bekende Rotterdamse horecaondernemer en feestorganisator Ted Langenbach. Langenbach doet zijn uitspraken in de krant Metro.

Langenbach: ‘dancefeesten wassen wit

‘Iedereen weet dat er partijen zijn waarbij je je afvraagt of die helemaal zuiver zijn. Grote feesten kunnen worden gebruikt om geld wit te wassen. Tegenwoordig mag iedereen zich partyorganisator noemen. Er is veel te weinig controle’, aldus Langenbach in Metro.

Allerlei diploma’s
Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat weten niet bekend te zijn met dergelijke praktijken. ‘Een barkeeper, horecaexploitant en beveiliger moeten tegenwoordig allerlei diploma’s hebben. Maar iedereen mag wel een feest organiseren en een ruimte afhuren’, aldus caféwoordvoerder Joop Brantenaar van KHN, die niet uitsluit dat het gebeurt.

Reageer op dit artikel