nieuws

Leeren Lampe in Raalte weer open

Café

De Leeren Lampe in Raalte gaat vandaag weer open. Het pand heeft tweeënhalf jaar leeggestaan en stond op de nominatie gesloopt te worden. Joop van den Enk doet de exploitatie van het pand.

Leeren Lampe in Raalte weer open

Voor de eerste ‘classicnight’ op vrijdagavond zijn al vijftienhonderd kaarten verkocht. Zaterdag volgt de eerste disco-avond voor jeugd uit Raalte en de wijde omgeving.

De zaak is vanaf februari helemaal opgeknapt en verbouwd. In de Lampe zijn nu veel zalen, van de Theaterzaal tot Brouwerszaal en in de kelder van het gebouw zit de brouwerij van het Sallands Landbier.

Er loopt een netwerk van bussen vanuit de dorpen rondom Raalte, die uitkomen bij de Leeren Lampe. Plaatsen als Dalfsen, Wijthmen, Hoonhorst en Ommen worden aangedaan.

De classic- en discoavonden staan regelmatig gepland, maar het gebouw is ook te huren voor conferenties, seminars, bruiloften en meer. De sluitingstijd van het pand staat nog in de oude vergunning en staat voorlopig dus op drie uur ’s nachts. Hoe dat in de toekomst vorm gaat krijgen, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel