nieuws

Lieve wint tweede Bier en Gastronomie Award

Café

Belgische Restaurant Lieve uit Amsterdam is de winnaar geworden van de 2e Bier & Gastronomie Award. Het inititiatief van het Biergenootschap der Lage Landen moet meer bekendheid geven aan de mogelijkheden die bier aan tafel te bieden heeft .

Lieve wint tweede Bier en Gastronomie Award

Bier aan tafel is nog steeds geen vanzelfsprekende combinatie in de Nederlandse horeca. Om hieraan meer bekendheid te geven werd in zowel België als Nederland de Bier & Gastronomie Award in het leven geroepen. Voor de 2e editie van de Nederlandse versie waren drie finalisten geselecteerd. Naast Lieve waren dat De Beyerd in Breda en Moeke, eveneens uit Breda. Van de zeven deelnemers wisten zij de afgelopen maanden de juryleden het meest te imponeren met hun bier en spijs combinaties.

Om te laten zien waarom ze in de finale waren gekomen hadden de drie finalisten een klein voor-, hoofd- en nagerechtje van de eigen kaart meegenomen naar de Horecava. Dit werd aan de aanwezigen gepresenteerd met natuurlijk een klein glaasje speciaalbier daarbij.

Lieve deed de afstrap met een salade van linzen en rode biet waarmee de Maredsous 8 prima combineerde. Dat deed ook de Lindeboom Gouverneur (Brune) methet stukje endenbout dat bij De Beyerd op de kaart staat. Het kaasplankje met een Belgische brie en zachte jonge kaas is bij Moeke veelgevraagd in combinatie met het ietwat kruidige Leffe Radieuse.

Na het culinaire gedeelte vond de prijsuitreiking plaats op het podium in het Horecava theater. Uit handen van de Grootheraut van het Biergenootschat der Lage Landen Andries de Groen ontvingen de blije en trotse eigenaren van Lieve, Peer van Gurp en Daniëlle Stiekema, de bij de prijs horende bokaal.

Reageer op dit artikel