nieuws

Limburgse brouwers slaan handen ineen

Café

Half mei lanceren vier regionale familiebrouwerijen in Nederland, een nieuw samenwerkingsverband: de Kring van Familiebrouwerijen. De brouwerijen die de handen ineenslaan zijn Alfa uit Schinnen, Budels uit Budel, Gulpener uit Gulpen, en Lindeboom uit Neer.

Limburgse brouwers slaan handen ineen

Om de samenwerking te vieren wordt ‘De Smaak van Echt’, gepresenteerd. Een cadeaukratje waarvoor elk van de brouwers een nieuw en smaakvol bier heeft gebrouwen. Volgens de familiebrouwerijen drukt De Smaak van Echt uit waar zij voor staan. Een nauwe band met de regio waarin de brouwerij is gevestigd, en een bedrijfsvoering waarin de menselijke maat nog is behouden.

‘Doordat de aandelen in familiehanden zijn, denken wij in generaties in plaats van kwartalen. Dat maakt ons minder kwetsbaar voor de waan van de dag. Samen beschikken wij over meer dan vijf honderd jaar ervaring in het brouwen van eigentijdse en onderscheidende bieren’, aldus één van de initiatiefnemers. Hij vervolgt: Het komt niet vaak voor dat een bierbrouwer een nieuw bier op de markt brengt. Wanneer vier brouwmeesters van verschillende brouwerijen tegelijk een nieuw bier componeren is dat uitzonderlijk.’ De nieuwe bieren hebben stuk voor stuk een stevig alcoholvolume (+/- 8 %) wat ervoor zorgt dat er rustig van genoten kan worden.

Het kratje met de vier nieuwe bieren wordt in eerste instantie bij slijters en een enkele supermarktketen verkocht. Het is volgens de initiatiefnemers goed denkbaar dat de bieren hierna ook afgevuld worden op fust voor de horeca.

Reageer op dit artikel