nieuws

‘Liquidatiekroeg’ is nu filmset

Café

Rond café De Hallen in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes wemelde het woensdag van de agenten. Politiemensen liepen het café in en uit. Bezorgde buurtbewoners dachten even dat er weer een ernstige afrekening had plaatsgevonden, na de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl eind april.

‘Liquidatiekroeg’ is nu filmset

Totdat ze zagen dat er flink wat filmapparatuur stond en er ook een bekende Nederlander tussen de agenten zat: acteur Tygo Gernandt, in politieuniform. Productiemaatschappij Egmond Film & Television gebruikte het café en de straat voor opnames voor een nieuwe aflevering van de politieserie Van Speijk, die komend seizoen op Talpa is te zien.

‘De locatie paste goed bij de betreffende aflevering’, verklaarde producent Hans de Weers de keuze voor de filmset. ‘Die aflevering is een beetje geïnspireerd op de liquidatie van Van der Bijl, al spelen we de schietpartij niet letterlijk na.’ De politieserie speelt zich toch al af in De Baarsjes en café De Hallen paste daar volgens De Weers goed bij.

Reageer op dit artikel