nieuws

Lunenburg krijgt eerste wapenkluis

Café

Eigenaar Rob Lunenburg van Bar Dancing Lunenburg in Loosbroek krijgt de eerste wapenkluis uitgereikt. Dat gebeurt vrijdag 5 februari tijdens een bijeenkomst met Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie, directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en een vertegenwoordiger van de politie.

Lunenburg krijgt eerste wapenkluis

De uitreiking van de eerste wapenkluis aan Bar Dancing Lunenburg in Loosbroek staat in het teken van de campagne ‘Safe in de horeca, wapens in de kluis’.

KHN laat weten dat het samen met Justitie de ambitie heeft om het uitgaan nog veiliger te maken. Het tegengaan van wapenbezit is zowel door KHN als door het Ministerie van Justitie uitgeroepen tot beleidsspeerpunt.

Aangetoond is dat wapenkluizen een belangrijk middel zijn om de onveiligheid in het uitgaansleven tegen te gaan, meldt KHN. Om de drempel voor aanschaf van zo’n kluis te verlagen heeft de minister van Justitie een subsidie beschikbaar gesteld die het mogelijk maakt om gratis kluizen aan horecaondernemers ter beschikking te stellen. Deze subsidieregeling is er voor leden en niet-leden van KHN.

De wapenkluis wordt gebruikt om wapens te deponeren die door portiers worden aangetroffen. Alleen de politie heeft een sleutel van de kluis en komt deze regelmatig legen.

Reageer op dit artikel