nieuws

Maastricht duurste met terrasexploitatie

Café

Niet Wassenaar maar Maastricht is de duurste stad in Nederland om een terras te exploiteren. Eerder werd gemeld dat Wassenaar door hoge precariokosten de kroon spande in ons land.

Maastricht duurste met terrasexploitatie

Door verkeerd verstrekte gegevens van de gemeente is Wassenaar onterecht op de eerste plaats in de ranglijst van duurste terrasgemeenten gekomen. Donderdag 28 maart maakte Misset Horeca na onderzoek van AQ Services de lijst met honderd duurste gemeentes in Nederland bekend.

Ook nummer twee, Vlaardingen, blijkt minder duur te zijn. In plaats van de precariokosten per 25 vierkante meter te berekenen is door de gemeente 250 vierkante meter doorgegeven.

Hierdoor ‘stijgt’ Maastricht naar de koppositie. In de Limburgse hoofdstad kost een terrasvergunning 82,72 euro en moet er aan precario voor een terras van 25 vierkante meter 2.385.000 euro worden neergelegd.

De goedkoopste gemeente uit de lijst is Coevorden. Daar betaalt een horecaondernemer slechts acht euro voor een terrasvergunning terwijl precario niet op de rekening voorkomt.

Reageer op dit artikel