nieuws

Maastricht haalt coffeeshops uit centrum

Café

Burgemeester en wethouders van Maastricht verlenen vrijdag vergunning voor de bouw van twee zogenoemde coffeecorners aan de rand van Maastricht. Vijf coffeeshops zullen deze zomer vanuit het stadscentrum daarheen verkassen, liet de gemeente vrijdag weten.

Maastricht haalt coffeeshops uit centrum

Het gaat om een tijdelijke vestiging voor drie jaar. Op termijn komen er drie definitieve locaties ten zuiden, noorden en westen van de stad, waar per locatie twee of drie uit het centrum of uit woonwijken verplaatste coffeeshops gevestigd worden.

De coffeecorners komen te liggen langs invalswegen waarlangs klanten komen, ver weg van woonwijken. De verplaatsing is mogelijk tegen het zere been van België, dat niet wil dat de coffeeshops dichter bij de grens komen te liggen.

Met het verplaatsen van de vijf coffeeshops van het centrum naar de rand van de stad wil Maastricht overlast in het centrum verminderen. Daarnaast zal waarschijnlijk het stadscentrum aantrekkelijker worden voor toeristen.

Reageer op dit artikel