nieuws

Makelaar gaat Hoppe leiden

Café

Normaal gesproken bemiddelen makelaars bij de aan- en verkoop van panden en bedrijven, maar dit keer wordt een makelaar mede-eigenaar van een café. Makelaar Jan Wieger van der Linden, tevens eigenaar van Bodega Keyzer en de Oesterbar, krijgt de leiding in handen van het Amsterdamse café Hoppe.

Makelaar gaat Hoppe leiden

Van der Linden is één van de mensen achter ‘de Vrienden van Hoppe’, die het klassieke café aan het Spui overnamen van Sjoerd Kooistra. De Vrienden van Hoppe is een groep van ongeveer twintig investeerders die allemaal een band met het café hebben.

Het zijn gefortuneerde stamgasten, aldus Van der Linden. Zij moeten een groot deel van de overnamesom bijeenbrengen. Uiteindelijk zal Van der Linden de leiding van het café in handen nemen als het in april volgend jaar definitief overgaat naar de vrienden.

Van der Linden deed eerder zaken met Kooistra. Hij nam dit jaar ook Bodega Keyzer en de Oesterbar van Kooistra over. Van der Linden was in het verleden ook eigenaar van Hoppe. Hij verkocht het café destijds maar kreeg spijt. “Hoppe is het mooiste café van Amsterdam.”

Reageer op dit artikel