nieuws

Medewerker café zet overval in scene

Café

Een 19-jarige medewerker van café Abbey Road in Pijnacker-Nootdorp heeft een overval op de kroeg in scene gezet. Hij werd daarbij geholpen door een even oude vriend, die voor overvaller speelde. De medewerker is aangehouden en zit vast.

Medewerker café zet overval in scene

De zogenaamde overvaller is na verhoor weer op vrije voeten, liet de politie dinsdag weten.

De overval zou in de vroege zondagochtend van 2 januari hebben plaats gehad. De medewerker belde de politie met het verhaal dat twee mannen hem onder bedreiging van een mes geld afhandig hadden gemaakt. De politie begon direct met een groot onderzoek.

Tijdens het recherchewerk werd echter duidelijk dat er geen echte overval was geweest en dat alles in scene was gezet door de twee vrienden uit Pijnacker. ‘Zijn verklaringen rammelden’, lichtte de politie toe.

De politie kondigde aan ‘alles in het werk te stellen’ om de kosten van het onderzoek op de twee ‘acteurs’ te verhalen omdat het gaat om een valse aangifte.’We hebben in dit onderzoek veel tijd en energie gestoken. Een overval heeft een grote impact op het veiligheidsgevoel van betrokkenen en zorgt vaak ook voor onrust in de omgeving’, aldus de politie.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Een van de twee 19-jarigen wordt ook verdacht van het stelen van een kluis met daarin een aanzienlijk bedrag van een sportclub.

Reageer op dit artikel