nieuws

‘Meer strandtenten bouwen

Café

Langs de Noord-Hollandse kust moeten meer mogelijkheden komen voor de tijdelijke bouw van strandpaviljoens, slaaphuisjes en verkleedhokjes. Dat vindt de provincie Noord-Holland, zo is woensdag bekendgemaakt.

‘Meer strandtenten bouwen

Volgens de provincie kunnen de regels op sommige delen langs de kust worden versoepeld. Het gaat vooral om het strand in Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Callantsoog en De Koog op het eiland Texel.

Ook voor andere delen langs de kust moeten er minder strenge regels komen, maar daar is de bouw van een strandpaviljoen wel aan meer voorwaarden verbonden. Zo wegen hier ook de gevolgen voor natuur en milieu mee. Op 40 kilometer strand blijft het verboden ook maar iets te bouwen. Dat gaat vooral om de kust tussen Bergen en Egmond en de zuidpunt van Texel.

Volgens de Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers is het belangrijk een goed evenwicht te vinden tussen economische en recreatieve belangen en die van het milieu en de waterkering. ‘Strand en duinen dienen niet alleen voor recreatie en ondernemerschap, maar zeker ook voor droge voeten en flora en fauna,’ aldus Hooijmaijers.

Reageer op dit artikel