nieuws

Meerderheid tegen terugdraaien rookverbod

Café

Zestig procent van de Nederlanders is tegen het terugdraaien van het rookverbod. Ruim tachtig procent zegt gewend te zijn aan het twee jaar geleden ingevoerde rookverbod in de horeca.

Meerderheid tegen terugdraaien rookverbod

Dat blijkt uit onderzoek van peil.nl in opdracht van Novum Nieuws, zo meldt Trouw. Er is dus geen meerderheid onder de Nederlandse bevolking voor het afschaffen van het rookverbod.

Onder de rokers is dertig procent inmiddels gewend aan het rookverbod. Uit het onderzoek blijkt verder dat jongere mensen meer gewend zijn dan ouderen. Zo is 88 procent van de mensen onder de dertig jaar gewend aan het rookverbod. Van de mensen boven de vijftig jaar is 78 procent gewend.

Afgelopen week pleitte VVD’er Halbe Zijstra voor afschaffing van het rookverbod in kleine zaken. Eerder liet de Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) weten dat er een politieke meerderheid is voor het afschaffen van het rookverbod in eenmanszaken.

Reageer op dit artikel