nieuws

Meerderheid tegen verkoop De Bosbaan

Café

Grand café De Bosbaan in Amsterdam is onderwerp van gesprek geweest tijdens de eerste raadsvergadering na het zomerreces van de gemeente Amsterdam. Een belangrijk deel van de gemeenteraad wil niet dat de zaak wordt verkocht.

Meerderheid tegen verkoop De Bosbaan

Dat meldt Het Parool. De fracties van PvdA en CDA dienen een motie in om de verkoop te verhinderen. Wethouder Carolie Gehrels zou bereid zijn het bod van negen ton van de uitbater te accepteren, terwijl de bouw en verbouw de gemeente al bijna 2,15 miljoen euro heeft gekost.

Daar komt nog eens bij dat er vraagtekens zijn bij de koper, Peter Brugman. Brugman voerde meerdere rechtszaken tegen de gemeente en liet zelfs beslag leggen op de gebouwen van het Amsterdamse Bos, de beheerder van het grand café.

Raadslid Peggy Burke vindt het vreemd dat de gemeente niet eens de bouwkosten terugkrijgt, wanneer het overgaat tot verkoop voor de geboden negen ton. Burke vindt dan ook dat het café de eerste tien jaar niet mag worden verkocht.

Reageer op dit artikel