nieuws

Megascherm op uitgaansplein

Café

Het Rembrandtplein in Amsterdam beschikt deze week over een enorm videoscherm van 114 vierkante meter. Aan de installatie van het scherm op het populaire uitgaansplein ging een lange tijd aan discussie vooraf.

Megascherm op uitgaansplein

Zo probeerden het stadsdeel Centrum en de vereniging Vrienden van de Amsterdamse binnenstad lange tijd de komst van het videoscherm af te houden. Dit omdat volgens hen het megascherm de sfeer en uitstraling van het gebied zou aantasten.

Grootste van Europa
Het nieuwe videoscherm is het grootste van Europa. Het reusachtige scherm is vijftien meter breed en 7,5 meter hoog. Op het scherm worden onder meer videoclips vertoond. Het scherm richt zich volgens exploitant Explore Vision Group in eerste instantie op kunst, cultuur en goede doelen. Later zijn er ook reclame-uitingen op te zien.

Downloaden en uploaden
Het 7576 kilo zware videoscherm heeft interactieve gebruiksmogelijkheden, waarbij voorbijgangers bijvoorbeeld met hun mobiele telefoon filmpjes van het scherm kunnen downloaden en uploaden. De komende periode wordt bekeken of het Amsterdamse publiek hier ook gebruik van maakt.

Zie ook:
Gedonderd over scherm op Rembrandtplein

Reageer op dit artikel