nieuws

Meldpunt CAN telt 3000 reacties

Café

Het steunpunt van Clean Air Nederland (CAN), waar horecawerknemers kunnen aangeven dat ze balen van het roken in de horeca, heeft een maand na de lancering zo’n drieduizend reacties opgeleverd.

Meldpunt CAN telt 3000 reacties

Voorzitter Willem van den Oetelaar van Clean Air Nederland komt op basis van de reacties tot de conclusie dat het lijkt dat er momenteel sprake is van een gedoogbeleid om roken in de kroeg weer toe te staan.

‘Sommige horecaondernemers lijken niet door te hebben dat juist door roken weer toe te staan ze veel onduidelijkheid creëren, waardoor klanten wegblijven. Ze laten zich wel erg makkelijk de mening van de rokende klant opdringen’, aldus Van den Oetelaar.

Van den Oetelaar vervolgt: ‘Nu zorgen die horecaondernemers die de wet overtreden er zelf voor dat die gewenning onnodig lang gaat duren omdat de consument nu opeens toch weer een kroeg vol rook binnen stapt. Veel rokers hebben het idee dat ze de wet kunnen omdraaien. Maar dat dat niet zal gebeuren, is inmiddels wel duidelijk geworden.

Eind november startte CAN het meldpunt. Sinds die tijd zijn er ongeveer drieduizend meldingen binnengekomen, telt CAN.

Reageer op dit artikel