nieuws

Minder incidenten in Rotterdamse horeca

Café

In de Rotterdamse horeca zijn in 2010 minder veiligheidsmaatregelen nodig geweest dan het jaar daarvoor. Met name het aantal geweldadige incidenten nam af.

Minder incidenten in Rotterdamse horeca

Dat meldt Radio TV Rijnmond op basis van gegevens uit het Jaarverslag Bestuurlijke Handhaving, met daarin onderzoeksgegevens over 2010. Overall zijn uit het ogpunt van veiligheid meer maatregelen genomen, vooral doordat de gemeente beschikte over nieuwe instrumenten.

In de horeca is sprake van een daling, van 49 naar 45. Acht horecaondernemers moesten hun zaak vorig jaar tijdelijk sluiten vanwege de aanwezigheid van drugs, dit is gelijk aan het aantal in 2009.

Een opvallende toename is te zien bij sekshuizen, 21 uitgedeelde maatregelen tegen 16 een jaar eerder. Er was ook een stijging van het aantal personen dat een gebiedsontzegging kreeg, hierbij gaat in de meeste gevallen om voetbalvandalisme.

Reageer op dit artikel