nieuws

Minder omzet uit gokkasten

Café

Het gaat niet goed met de gokkast in de horeca. De omzet van de speelautomatenbranche is in 2005 met vijftien procent gedaald. De VAN Speelautomaten Brancheorganisatie pleit daarom voor een duidelijker beleid bij het plaatsen van automaten in de horeca.

Minder omzet uit gokkasten

In 2005 bedroeg de omzet in de speelautomatenbranche 497 miljoen euro. Het jaar ervoor was dat nog 579 miljoen euro. Door sterke kostendaling kon in 2005 nog wel een hogere winst van 15 miljoen euro worden geboekt ten opzicht van 2004. Door de omzetdaling is de werkgelegenheid in de speelautomatenbranche de laatste tijd met 540 man teruggelopen.

Digitale spellen
Volgens de VAN is de omzetdaling vooral het gevolg van het beleid van gemeenten. Die willen steeds vaker de plaatsing van gokautomaten tegengaan. Verder verandert de vraag naar speelautomaten van traditionele speelkasten met rollen en hendels naar meer modernere digitale spellen.

De VAN laat bij monde van voorzitter Annette Kok weten dat door strakke wetgeving de branche niet kan investeren om beter in te spelen op de wens van de klant. ‘Onze vernieuwende spellen waarin wij gebruikmaken van actuele technologie worden niet goedgekeurd door de overheid. Ik verlies zo omzet aan de illegale spellen op internet’, aldus Kok op Elsevier.nl.

Duidelijker beleid
Kok wil daarom een duidelijker beleid voor het plaatsen van automaten in de horeca. Ook wil ze dat de wetgeving het mogelijk maakt om met nieuwe producten en technieken te experimenteren.

Reageer op dit artikel