nieuws

Minder valse euro’s in horecakassa

Café

Het aantal valse eurobiljetten in Nederland is in de eerste helft van 2011 gedaald. Dit meldt de Nederlandsche Bank maandag. Toch wordt in de horeca nog zeer regelmatig vals geld gesignaleerd.

Minder valse euro’s in horecakassa

Eerder deze maand probeerde een gast bij een horecabedrijf op de Enschedese Grote Markt nog met vals geld te betalen en ook een cafetariahouder in Deil wist een gast te betrappen die probeerde zijn rekening met vals geld te voldoen. Ook op de Vierdaagse Feesten in Nijmegen is iemand opgepakt die in het bezit was van vals geld.

20 en 50 euro vaakst vervalst

In de eerste helft van dit jaar zijn er in totaal 14.400 valse biljetten onderschept en geregistreerd, veel, maar het is 28 procent minder dan de 20.000 valse biljetten die in de tweede helft van 2010 werden aangetroffen.

Voor deze daling is geen exacte verklaring te geven. Wel dragen oplettende horecaondernemers en winkeliers en de aandacht van politie en justitie bij aan de strijd tegen deze vorm van criminaliteit.

De coupures die zowel in Nederland als in de rest van de wereld het meest worden vervalst, zijn de biljetten van twintig en vijftig euro.

Reageer op dit artikel