nieuws

Minder water voor Dommelsch

Café

Het waterverbruik in de Dommelsch-brouwerij is in 2010 met elf procent gedaald. Voor de productie van één hectoliter bier is nu nog 4,62 hectoliter water nodig. Inbev wil dit verder verlagen naar 3,5 hectoliter water voor elke honderd liter bier.

Minder water voor Dommelsch

Eind 2012 wil de brouwer dus dat er nog bijna 1,12 hectoliter water wordt bespaard bij de productie van 1 hectoliter bier.

Water en bier

Het watergebruik is gedaald door invoering van besparingsprogramma’s waarbij water zoveel mogelijk wordt hergebruikt. ‘Met deze resultaten draagt ook Inbev Nederland bij aan de wereldwijde milieudoelstellingen van onze onderneming en liggen we op schema om deze eind 2012 te halen,’ aldus Remco Boerefijn, commercieel directeur van Inbev Nederland.

Hij vervolgt: ‘Omdat bier een natuurproduct is, is het voor ons essentieel om zuinig te zijn op de natuur.’

Het energieverbruik daalde in 2010 met 1,7 procent, dit ondanks een hoger gasverbruik door de strenge winter. De CO2-uitstoot is in datzelfde jaar met bijna vijf procent gedaald van 10,7 kg tot 10,2 kg per hectoliter bier.

Reageer op dit artikel