nieuws

Minister is heel onbeschoft met rookverbod

Café

Een minister van vrijheid, blijheid en een beetje gezondheid’. PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester is kwaad over de wijze waarop minister Edith Schippers met het rookverbod in de horeca omgaat. ‘Door te gedogen zet ze de Eerste en Tweede Kamer buitenspel, dat is heel onbeschoft’, zegt Bouwmeester tegen Misset Horeca.

Minister is heel onbeschoft met rookverbod

Het PvdA-kamerlid stelt dat Schippers geen controleurs inzet en geen hogere boetes instelt om het (illegaal) roken in de horeca tegen te gaan. ‘Terwijl er jaarlijks 3000 mensen dood gaan aan meeroken en dat laat ze nu maar gewoon gebeuren’, aldus Bouwmeester. ‘Ze is een minister van vrijheid, blijheid en een heel klein beetje gezondheid.’

Volgens de sociaal democraat zet de VVD-minister voor volksgezondheid met haar gedoogbeleid de Eerste en Tweede Kamer buitenspel. Bouwmeester: ‘Daar ben ik heel kwaad over, ik vind het heel onbeschoft. ’

Volgens Bouwmeester zal ze elk moment aangrijpen om een Kamermeerderheid tegen het rookverbod te krijgen. ‘Over een half jaar worden de nalevingscijfers bekend gemaakt, ik denk dat dat een goed moment zal zijn voor een motie.’

Reageer op dit artikel