nieuws

‘Na stappen de kerk in

Café

Uitgaanspubliek moet na het stappen terecht kunnen in de kerk. Daarom moeten kerken ’s nachts de deuren openen. Dat zegt een afgevaardigde van de protestantse kerk in Drachten.

‘Na stappen de kerk in

De 67-jarige Cees van Wieren van de Drachtense protestantse kerk wil op deze manier jongeren in contact gebracht met het christelijk geloof.

Van Wieren zegt ervaring te hebben met het binnenhalen van uitgaanspubliek. Tijdens de Sneek Week zet hij al jaren een zogenoemde ‘Jezustent’ op om met het drinkende publiek van het zeilevenement onder het genot van een kop koffie of thee te praten over het geloof. De tent trekt zo’n tweehonderd bezoekers.

Van Wieren denkt dat het concept van de Jezustent ook in uitgaanscentra succes kan hebben. Mede door het gebruik van alcohol zijn de jongeren volgens Van Wieren wat opener over hun gevoelens. ‘Mensen willen praten. Maar het gesprek moet wel gaan over het geloof, dus geen geleuter maar liefde voor Christus’.

Reageer op dit artikel