nieuws

Nederlanders geven vaak en grote rondjes

Café

Nederlanders zijn echte rondje gevers. Ze halen vaak rondjes en delen niet, in tegenstelling tot Duitsers, de kosten met vrienden. Het gemiddeld aantal biertjes in één rondje ligt in ons land op 6,6 glazen bier.

Nederlanders geven vaak en grote rondjes

Dat en nog veel meer blijkt uit een grote internationale bierenquête van brouwer SABMiller. De brouwer ondervroeg 7500 mannen en vrouwen in vijftien landen over het product bier.

Daaruit blijkt onder andere dat Nederlanders gul zijn. Met 70 procent staat Nederland in Europa vooraan als het gaat om het halen van een rondje in plaats van de kosten te delen met vrienden. Dit in vergelijking met Duitsers (37 procent). Het overgrote deel van de Duitsers (63 procent) deelt liever de kosten en rekent na wie wat heeft gedronken.

Volgens het onderzoek geven Nederlands de op een na grootste rondjes. Het gemiddeld aantal biertjes in één rondje ligt in Nederland op 6,6 biertjes, tegen 7,1 in België (Europa’s grootste) en 4,6 in Rusland (Europa’s kleinste).

Wat betreft het drinken van bier tijdens een etentje in een restaurant behoort Nederland met 86 procent tot de middenmoot. Van de Nederlanders vindt 55 procent bier een gepast drankje tijdens een eerste date. In Zweden en Engeland ligt dit percentage op 77 en respectievelijk 76 procent.

Wat betreft het drinken van bier tijdens een zakelijke meeting scoort Nederland met 15 procent het laagst in Europa. In Denemarken (42 procent), Spanje (43 procent) en Zweden (47 procent) is het drinken van bier tijdens een zakelijke aangelegenheid meer gangbaar.

Verder blijkt uit het rapport dat de Nederlandse man een van de meest traditionele in Europa is. Nederlandse vrouwen daarentegen behoren juist tot de modernste als het gaat om wie voor de drankjes moet betalen tijdens de eerste date.

Het bieronderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Added Value in opdracht van SABMiller. Added Value heeft online interviews afgenomen bij 7500 respondenten in vijftien landen. SABMiller is een van de grootste brouwerijen ter wereld. Enkele bekende merken zijn Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro en Pilsner Urquell.

Reageer op dit artikel