nieuws

NHN: ‘Bijzonder verheugd over opheffen rookverbod

Café

Natte Horeca Nederland is heel blij met het opheffen van het rookverbod voor kleine cafés. Minister Edith Schippers (VWS) maakte gisteren bekend dat ze het rookverbod in de horeca versoepelt en dat er niet meer wordt gecontroleerd in kleine kroegen zonder personeel.

NHN: ‘Bijzonder verheugd over opheffen rookverbod

‘De kleine horeca heeft erg veel te lijden gehad van het ingevoerde rookverbod’, aldus NHN. ‘Deze nieuwe regering heeft gelukkig oog voor de problemen en omstandigheden onder welke de kleine ondernemers hun brood moeten verdienen.’

Vraag blijft volgens NHN wel wat er gaat gebeuren met café-eigenaren die hun deuren moesten sluiten. ‘Sommige café-eigenaren moesten hun deuren sluiten vanwege de te grote nadelige invloed van het rookverbod. Dat blijft een trieste zaak.’

Maar vreugde overheerst bij NHN en haar leden. ‘Rokers en niet-rokers zijn zo weer vrij om te kiezen voor een café waar al dan niet gerookt mag worden. Zowel CAN als Stivoro hebben op de werkvloer van de ondernemer niets te vertellen. Daar zijn ondernemers zelf erg goed in!’, aldus het organisatiebestuur.

Reageer op dit artikel