nieuws

Niet minder drank door café dat eerder sluit

Café

De vervroegde sluitingstijden in de West-Friese horeca hebben weinig resultaat. Uit een maandag gepresenteerd onderzoek blijkt dat jongeren maar weinig minder drinken als de kroegen eerder dicht moeten.

Niet minder drank door café dat eerder sluit

Als de kroegen eerder sluiten, gaan de jongeren eerder stappen, blijkt uit het onderzoek. Er wordt dan bijna evenveel gedronken. Ook is de overlast van uitgaande jongeren niet afgenomen nadat de sluitingstijden een jaar geleden werden vervroegd. Ditl meldt RTV Noord-Holland.

De toegangsstop die werd ingevoerd zorgde voor veel ophef onder horecaondernemers.

De gemeenten in West-Friesland namen de maatregel om het indrinken van jongeren tegen te gaan. Nu blijkt dat de effecten gering zijn.

Burgemeester Onno van Veldhuizen, voorzitter van de stuurgroep Jeugd-en-Alcohol, wil nog wel drie jaar doorgaan met de eerdere sluiting van de horeca, ondanks de wat tegenvallende resultaten. Een meerderheid van de bevolking is voor een uiterste toegangstijd in de horeca van 24.00 of 01.00 uur.

De horecaondernemers vinden de huidige uiterste toegangstijden te vroeg.

Reageer op dit artikel