nieuws

Nieuw café met Baantjerbar

Café

Liefhebbers van de misdaadserie Baantjer zullen hem waarschijnlijk wel herkennen. De bekende bar in café Lowietje waar rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder regelmatig aan stonden terwijl ze een drankje dronken. In de Warmoesstraat in de binnenstad van Amsterdam komt binnenkort een nieuw café waarin een replica van deze bekende bar komt te staan.

Nieuw café met Baantjerbar

Het originele exemplaar staat echter in een kroeg in de Jordaan. De kopie in de binnenstad ligt op een steenworp afstand van het voormalige politiebureau waar rechercheur Appie Baantjer jarenlang werkte, maakte uitbater Brouwerij Stamhuis en Historisch Stadscafé Heffer donderdag bekend.

‘Boevenborrel’
Vanaf april kunnen bezoekers een glaasje cognac drinken op de kruk van De Cock. De uitbater organiseert bovendien in september op de speciale Baantjerdag een ‘boevenborrel’, waar iedereen die ooit heeft vastgezeten op politiebureau Warmoesstraat welkom is.

Behalve de Baantjerbar komen er ook acht historische bars in het café in de stijl van onder meer de Amsterdamse School, Jugendstill, Art Deco en de 17e eeuw.

Zie ook:
Rampspoed in Baantjer-café Lowietje (okt, 2006)

Reageer op dit artikel