nieuws

Nieuw wereldrecord bartending

Café

Bram Lesterhuis en Bas Karman hebben op 5 april in café De Zaak in Apeldoorn een nieuw record bartending gevestigd. Het duo, respectievelijk mede-eigenaar en bedrijfsleider van De Zaak, krijgen met 91 uur een vermelding in het World Guinness Book of Records.

Nieuw wereldrecord bartending

De recordpoging bartending begon donderdag 1 april om half negen ’s morgens en eindigde maandag 5 april om half vier in de nacht. In De Zaak was er continu wat te doen voor het publiek: ontbijten, spelletjes, een kinderdisco en diverse optredens van o.a. LMB, Party Harry, Gerald en dj Chiel.

De laatste uren werden de mannen gesteund door vele bezoekers en band De Foppers, een parodie op De Toppers. De laatste minuut werd compleet afgeteld, waarna er een grandioos feest losbarstte.

De kersverse recordhouders kijken terug op een bijzondere tijd: ‘We hebben ups en downs gehad’, vertelt Karman. ‘Door het slaapgebrek hadden we het af en toe best moeilijk, maar gelukkig sleepten de vaste gasten ons er doorheen. Dat we het record hebben kunnen vestigen is ongelooflijk gaaf. Het feest na afloop en al die mensen die voor ons naar De Zaak zijn gekomen, zal ik nooit vergeten’.

Tijdens de recordpoging is er 3761,97 euro ingezameld voor Charit-t. Dit is de nieuwe charitatieve online shop, waar mensen t-shirts kunnen kopen die ontworpen zijn door designers en vormgevers uit heel Nederland. Charit-t verdeelt de opbrengst onder verschillende goede doelen. Er is ook een speciaal t-shirt uitgegeven die alleen tijdens de recordpoging in De Zaak gekocht kon worden.

Reageer op dit artikel