nieuws

Nieuwbakken vaders missen kroeg

Café

Mannen die net vader zijn geworden, missen de kroeg, slaap en seks. Bijna de helft van de nieuwbakken vaders zegt na de bevalling het uitgaan te ontberen. Ongeveer 38 procent spreekt minder met vrienden af. Een derde komt slaap te kort en 29 procent heeft een minder actief seksleven.

Nieuwbakken vaders missen kroeg

Dat blijkt uit het onderzoek Vaders Vandaag, dat woensdag bekend wordt gemaakt op de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam. Onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel vroeg aan 534 vaders met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 8 jaar hoe zij de zwangerschap van hun vrouw en de babytijd beleefden.

Als de kleine op komst is, blijkt de Nederlandse man hyperactief. Liefst 83 procent houdt zich dan bezig met het klussen aan de babykamer. Twee derde gaat mee naar de verloskundige of de gynaecoloog. Ook het kopen van een kinderwagen of babyuitzet doen de meeste mannen met hun zwangere geliefde. Meedoen aan de pufles laten de aanstaande vaders liever zitten. Slechts 18 procent puft mee.

Na de geboorte van hun kind nemen de meeste mannen (85 procent) extra vrije dagen op bovenop de twee dagen waar ze wettelijk recht op hebben. Minder werken is er voor het merendeel daarna niet bij: 64 procent werkt evenveel uren en 6 procent gaat zelfs meer werken.

Reageer op dit artikel