nieuws

Nieuwe aanhouding in zaak ‘bloedcafé

Café

De politie op Kaapverdië heeft afgelopen weekeinde een vierde verdachte aangehouden van de drievoudige moord in café Inn & Out, vorig jaar, in Rotterdam. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om een 28-jarige man.

Nieuwe aanhouding in zaak ‘bloedcafé

Hij heeft behalve de Nederlandse ook de Kaapverdische nationaliteit, zo meldde het OM maandag. Daarom kan de Rotterdammer niet worden uitgeleverd. Justitie in Rotterdam heeft het OM in Kaapverdië gevraagd de strafvervolging in deze zaak voor deze man over te nemen. Op welk eiland de man verblijft, weet een woordvoerster niet.

Justitie verdenkt hem, evenals de andere mannen, van betrokkenheid bij de moorden in het café. Bij de schietpartij in november werden drie mensen doodgeschoten en raakten twee mensen gewond.

De drie anderen werden eind 2005 in Portugal aangehouden en zijn wel uitgeleverd aan Nederland. Zij moesten al een aantal malen (proforma) voor de rechter verschijnen. De vierde verdachte was tot afgelopen weekeinde voortvluchtig.

Reageer op dit artikel