Nieuwe cafévoorman vreest Drank- en Horecawet

Nieuwe cafévoorman vreest Drank- en Horecawet

De nieuwe Drank- en Horecawet wordt net zo'n grote chaos als het rookdossier van minister Klink. Dat voorspelt de nieuwe sectorvoorzitter Drankverstrekkende Bedrijven van Koninklijke Horeca Nederland, Remco Glas.

Glas, eigenaar van Seasons Café in IJmuiden, werd gisteren in Bunnik, waar ook het NK Biertappen 2009 werd gehouden, gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Esther Herber-Zey en Jaap Brantenaar op.

De nieuwe cafévoorman verwacht dat de gevolgen van de Drank- en Horecawet, zoals die nu er in grote lijnen ligt, voor net zo’n chaos zorgt als na de invoering van het rookverbod.

‘Op het moment dat de overheid de controle op paracommercie neerlegt bij de lokale overheden die zelf paracommercie oogluikend toelaten, dan is het hek van de dam. De zuipketen moeten gewoon dicht. Klaar. Het wordt echt hoog tijd dat de overheid gaat ingrijpen, maar die durft niet’, aldus Glas.

Het eerste wapenfeit van Glas wordt een SWOT-analyse. ‘Om te zien waar we staan. Zo kunnen we een nulpunt vaststellen en kan het bedrijf aan de bak’.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.