nieuws

Nieuwe directeur voor bierbrouwers

Café

Cees-Jan Adema (46) is vanaf 1 november 2010 de nieuwe directeur van de Nederlandse Brouwers.
Hij volgt de huidige directeur, Jack Verhoek, op die vanaf 24 januari 2011 met vroegpensioen zal gaan.

Nieuwe directeur voor bierbrouwers

De laatste vijf jaar was Adema actief als directeur public affairs Noord-Europa voor PepsiCo. Sinds 2008 combineert hij deze functie met die van directeur environmental sustainability communications voor PepsiCo Europe. Daarnaast vervult hij verschillende bestuursfuncties, onder meer als bestuurslid van de bond van adverteerders. Ook is hij voorzitter van het Environment Committee van Unesda, de Europese frisdranken Associatie en lid van het dagelijks bestuur van Europen (European Association for Packaging and the Environment).

Hans Wiegel, voorzitter van Nederlandse Brouwers, is enthousiast over de komst van Cees-Jan Adema: ‘Ik ben verheugd dat Cees-Jan Adema de nieuwe directeur Nederlandse Brouwers wordt. Hij beschikt over de juiste kennis en kunde om deze uitdagende baan het vereiste reliëf te geven.’ Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen: Alfa Brouwerij, Bavaria, Budelse Brouwerij, Grolsche Bierbrouwerij Nederland, Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland, InBev Nederland, Lindeboom Bierbrouwerij. Deze brouwerijen zijn samen goed voor 99,9 procent van de bierproductie in Nederland.

Reageer op dit artikel