nieuws

Nieuwe kelderbiertruck bevoorraadt Utrechtse cafés

Café

Cafés in Utrecht worden sinds kort door InBev bevoorraad met een nieuwe, speciale bierwagen. Het gaat om de CityRunner, een compact type kelderbiertruck die beduidend minder zwaar is.

Nieuwe kelderbiertruck bevoorraadt Utrechtse cafés

Door de aslastbeperking van twee tot vier ton is het niet meer mogelijk met een reguliere kelderbier tankwagen de binnenstad van Utrecht te bereiken. InBev heeft daarom in samenwerking met tanksysteembouwer Duotank een meerassige tankwagen ontwikkeld, de CityRunner.

‘Omdat keldertankbier veel voordelen biedt, niet alleen op gebied van efficiency maar ook wat betreft arbeidsomstandigheden, hebben we een speciale, compacte kelderbier tankwagen ontwikkeld waarmee we de binnenstad van Utrecht kunnen blijven bereiken’, aldus Rob Tellier, manager Horeca Technische Dienst van InBev Nederland.

De kelderbier tankwagen die door InBev en Duotank is ontwikkeld beschikt over meerdere assen waardoor de druk per as afneemt. De kelderbier tankwagen heeft een maximale laadcapaciteit van drieduizend liter bier.

Reageer op dit artikel