nieuws

Nieuwe nachtburgemeester Amsterdam

Café

Zaterdagnacht is de nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam bekend geworden: DJ Isis van der Wel. Haar plannen? Het aanstellen van een gemeenteambtenaar die zich fulltime bezighoudt met de nacht.

Nieuwe nachtburgemeester Amsterdam

Van der Wel gooide hoge ogen bij de jury met haar kunst- en cultuurplan voor de stad, zei een woordvoerster. Zo wil ze de uittocht van kunstenaars uit de hoofdstad een halt toeroepen door meer ruimte te creëren voor ‘spontaniteit en flexibiliteit’. De aanwezigen gasten, ongeveer 1200, hadden ook een stem in het geheel, maar er is niet bekend hoeveel van hen gestemd hebben.

Eerder dit jaar zei van der Wel in een interview met partyscene.nl zich ‘actief in te willen zetten voor alle wezens in de nacht.’ ‘Ik wil meer transparantie creëren dus en hierdoor een duidelijke verantwoording afleggen aan alle bewoners van de nacht. Daarnaast moet de nachtburgemeester een aanspreekpunt voor iedereen zijn en zou hulpbehoevenden moeten ondersteunen met raad en daad inzake de nacht.’

Van der Wel is bekend onder haar artiestennaam: DJ Isis. Een andere gegadigde voor de titel ‘nachtburgemeester van Amsterdam’ was Duncan Stutterheim. Ze neemt de functie over van Josine Neyman en Kristel Mutsers.

Reageer op dit artikel