nieuws

Nieuwe proef terrasverwarming Amsterdam

Café

Alle horecaondernemers in het Amsterdamse stadsdeel Centrum mogen meedoen met een nieuwe proef met terrasverwarming. Eerder mochten alleen cafés in één postcodegebied van de binnenstad experimenteren met verwarmde terrassen. Nu is gekozen voor een nieuwe, langere en uitgebreidere variant.

Nieuwe proef terrasverwarming Amsterdam

Dat komt volgens de gemeente omdat er geen conclusies konden worden getrokken uit de eerste pilot. Minister van Milieubeheer Jacqueline Cramer spoorde gemeenten nog vóór het rookverbod aan maatregelen te nemen om het gebruik van terrasverwarming terug te dringen. Gemeenten zouden afspraken moeten maken met de lokale horeca om het energieverbruik terug te dringen.

De proef moet leiden tot ‘klimaatneutrale’ verwarming van terrassen. De voorwaarden waaraan de terraskachels, warmtezuilen en hittestralen van deelnemende kroegen moeten voldoen, worden nog uitgewerkt. Met de nieuwe proef gaat een wens van veel horecaondernemers in vervulling.

Reageer op dit artikel