nieuws

Nieuwe trend cocktailbars in aantocht

Café

Cocktailexpert Ricardo Sporkslede ziet binnen afzienbare tijd een nieuwe trend in cocktailbars. De trend vliegt over uit New York en Londen. Dat laat Sporkslede weten op Bar:nl in Amsterdam.

Nieuwe trend cocktailbars in aantocht

De spraakmakende Amerikaanse cocktailtijd tussen 1920 en 1933 komt terug als trend, zo meldt Sporkslede. ‘Het was de tijd van de drooglegging in de VS. Cocktailbars in de VS gingen ondergronds. Dit zorgde voor bedrijven zonder opvallend exterieur, waar vooral creatieve personen als schrijvers, acteurs en architecten kwamen.’.

Geen uithangbord

Sporkslede vervolgt: ‘Je ziet dit soort tenten nu al in New York, Londen en Zuid-Frankrijk. Van de buitenkant zie je niets, zelfs geen uithangbord. Je komt alleen binnen wanneer je gereserveerd hebt of op de gastenlijst staat. Eenmaal binnen tref je een opvallende zaak aan met dranken en cocktails op hoog niveau. Over twee à drie jaar zijn dit soort tenten een trend in Nederland’.

Reageer op dit artikel