nieuws

Nieuwe wijnbar voor studenten in Rotterdam

Café

De Rotterdamse horecaondernemer Chiel Jongejan opent in mei een wijnbar speciaal voor studenten. Naar zijn zeggen is het de eerste echte studentenwijnbar van Nederland.

Nieuwe wijnbar voor studenten in Rotterdam

‘De prijs voor een goed glas huiswijn bij de Bolleboos is hetzelfde als die van een glas bier elders in de stad’, aldus Jongejan. ‘Om kwalitietswijn hangt poeha. Dat is zonde. Wijn is te lekker om het voor te behouden aan een select gezelschap.’

Volgens Jongejan zal zijn jongste bedrijf, De Bolleboos aan de Oostzeedijk in Rotterdam Kralingen, nooit een designprijs winnen. ‘Wij zijn gezellig en gastvrij. Het is een zaak waar je makkelijk binnenloopt, waar je je direct op je gemak voelt en je niet hoeft te schamen als je het verschil niet proeft tussen een chardonnay en een viognier.

De keuken van de Bolleboos – gelegen op de tweede verdieping, serveert onder meer asperges met gebakken kalfsvlees, eigengemaakte mayo, baby bietenblad, een gekookt eitje en truffelolie.

De Bolleboos gaat op woensdag 2 mei voor het eerst open.

De nieuwe wijnbar is het negende bedrijf van Sfeerhoreca, het bedrijf van Chiel Jongejan. Naast de Bolleboos bezit hij ook De Après Skihut, Get Back, The VIP Room, Café Beurs, Café Fout, Saint Tropez, Vief + Vuig en De Waterskihut in Hoek van Holland.

Reageer op dit artikel