nieuws

Nijmeegse kroegbazen vrezen voor Waalkade

Café

Horecaondernemers aan de Nijmeegse Waalkade vrezen voor hun voortbestaan als de kade niet snel opgeknapt wordt. Nu de gemeente ook nog werkzaamheden langs de kade uitvoert, lopen ze ook flink wat gasten mis door de overlast.

Nijmeegse kroegbazen vrezen voor Waalkade

‘Het is de entree van de stad. Maar er vind nu kaalslag plaats. Beton heeft het gewonnen van groen’, aldus eigenaar Roel Velvis in een radio-interview van Omroep Gelderland.

Uitbaters aan de Waalkade klagen al langer over de verpaupering van de kade, en merken de laatste tijd een flinke terugloop in hun omzet. Zeker nu er behoorlijke overlast is van de bouwwerkzaamheden. Die blijken nu ook nog vertraagd te zijn, waardoor de overlast en de omzetderving aanhouden.

‘Ik heb enorme overlast van herrie en stofwolken op mijn terras’, aldus Velvis. Zijn collega Wil van Dekken van café La Figaro bevestigt de ellende. ‘Mensen komen hier niet meer zitten.’

‘Ik vrees dat ik grote problemen krijg en dat het me geld gaat kosten’, gaat Velvis verder. ‘Er staan al zaken leeg, sommigen al drie jaar’, vult Van Dekken aan. ‘Er zijn zelfs al twee zaken die in aanmerking komen voor schadevergoeding. Dat is zo bij omzetderving van vijftien procent of meer door werkzaamheden.’

‘Als dit doorzet, is dat het einde van de Waalkade’, voorspelt Velvis somber.

Reageer op dit artikel